Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hurkajan

5. 3. 2011 5:28
rodině

na střechu osm panelů pro běžné spotřebiče led žárovky počítače atd.a pro ČEZ zbyla jen pračka a sporák spotřeba klesla o více jak 60 procent přesto zálohy navýšeny o 300 Kč no není to na hlavičku ? nikomu nedodáváme pohodička teď za třetinovou běžnou cenu zakoupeno tepelné čerpadlo ve Francii (naši podnikavci neříkám schválně podnikatelé protože jejich zlodějské ceny hovoří za vše neví jak nás stále více a více okrádat stejné to bylo i s panely) takže sen o opravdu nízkonákladovém domě se začíná plnit a na tyhle žabomyší mafiánské války mohu zapomenout;-DR^

0 0
možnosti

hlava.dvacetdva

6. 3. 2011 20:03
Re: rodině

Je možná konzultace ohledně tepelného čerpadla?

0 0
možnosti

kaktusak

4. 3. 2011 19:17
Nejlepší program měla KSČ (i v jiných oblastech)

Budovala jaderné elektrárny, které měly být základem energetiky. Uhelné elektrárny se pomalu utlumovaly a cena energií pozvolna a předvídatelně rostla. Rozvíjela se kombinovaná výroba elektřiny a tepla. Stavěly se sítě plynovodů.

Takové šílenosti, jako biomasa, větrníky a fotovoltaické plantáže neměly místo. 

0 0
možnosti

Paeris Kiran

5. 3. 2011 10:19
Re: Nejlepší program měla KSČ (i v jiných oblastech)

Měl by ste ovšem podotknout že v době o které mluvíte neměl ten šílené program nikdo, nikde na světě. (kromě pomatencýh rakušáků)

0 0
možnosti

Karl Novak

4. 3. 2011 17:51
Pane Kocourku,

navrhněte v parlamentu ukončení státních zásahů do energetiky.

Zejména navrhněte zrušení podpory jakýchkoliv zdrojů energie, jako např. vítr, voda, fotovoltaika, bioplyn a pod.

Navrhněte zrušení povinného přimíchávání biopaliv do nafty a benzínu.

Zrušte spotřební daň na naftu a benzín.

Pokud se Vám povede prosadit návrh do reality, bude zrušeno mnoho problémů.

0 0
možnosti

kaktusak

4. 3. 2011 19:18
Re: Pane Kocourku,

Spotřební daň je dobrá. Aut jezdí až moc. Alespoň jsou lidé motivováni k úsporám.

0 0
možnosti

alex hart

4. 3. 2011 15:40
Je to prosté... -1-

Ono je to velice prosté. Příznivci solární energie, když jí tak milují, nechť si dají solární fotovoltaické panely na své střechy domů nebo do svých zahrad a polí, nechť všechnu takto vyrobenou energii sami spotřebují,  a nechť se úplně odpojí od veřejné energetické sítě, když je fotovoltaika tak skvělá a ČEZ tak ošklivý. 

.

No a pak si můžeme poslechnout ten jejich lament a nářek. No a oni pak sami velmi rychle zjistí, že:

1) No jo, ale vono to vyrábí elektřinu jedině, když venku svítí slunce, takže večer, v noci, ráno a při zatažené obloze (což u nás převažuje) je to úplně k ničemu !  Vždyť my vůbec nemáme energii tehdy, když jí nejvíce potřebujeme. A kdybychom si měli za své peníze postavit akumulátorovou stanici s měniči nebo malou přečerpávací elektrárnu, tak bychom do toho jen cpali svoje peníze a vůbec bychom se nedoplatili. 

0 0
možnosti

alex hart

4. 3. 2011 15:44
Je to prosté... -2-

2) No jo, ale když tu energii vyrobenou povětšinou v době, kdy ve veřejné síti vůbec není potřeba nemůžeme prodat za čtyřnásobek obvyklé ceny, tak je ekonomika fotovoltaické elektrárny tak katastrofální, že bychom byli úplní idioti, abychom se do takového podnikání pouštěli.

3) Pro nás má fotovoltaika ekonomický smysl jedině tehdy, když naše čtyřnásobné výkupní ceny zaplatí ČEZ, a přez něj tedy všichni ostatní občané. To bychom byli pěkní blbci, abychom podnikali tak, že nebudeme okrádat všechny ostatní. Naše podnikání je přeci založeno právě na tom, že ti ostatní blbci to zaplatí a my jsme tu ti chytří. ;-D 

4) Proto jsme museli lobovat nebo využít situace, kdy stát sám vydal příslušné diskriminační zákony a vzal na sebe vzal zodpovědnost za to, že se nám platí z kapes daňových poplatníků. A nám to vůbec není blbý. My jsme totiž takový svině, ...

0 0
možnosti

semelik

4. 3. 2011 12:39
on někdo potřebuje vyšší dodávky EE do sítě

jenom tehdy, když slunko pere jak sedlák u Lipan cepem?

Co kdyby si teda provozovatelé FVE současně pořídili i přečerpávací elektrárny a dodávali EE tehdy, když není?

0 0
možnosti

Hellmoon

4. 3. 2011 12:12
Solární energie je velice příjemným zdrojem

souhlasím i s tím že by bylo příjemné tento druh zdroje podporovat. Nesouhlasím ovšem se současným stavem kdy je energie dodávaná do distr. sítí. Měl by to být pouze doplňkový zdroj. Co se týká vkupích cen tak to raději pomlčím, nějak jsem naštvanej na Kalouska s jeho daní ke které se musí přičíst částka za podporu těchto zdrojů.

0 0
možnosti

debater

4. 3. 2011 11:39
Stát by měl ze všeho nejdříve

zastavit dotace do staveb a produkce z OZE. VTE, FVE, biopaliva to vše je nehorázná zlodějina, která dopadá na pěněženky běžných občanů, a v žádném případě nevylepšuje naše životní prostředí, kterým se zaklíná. Jestliže uspěje stížnost senátorů na zpětné zdanění solárníků nebo tito uspějí se svou žalobou u Evropského soudu, tak potom nás potěš Pán Bůh. Nechápu, proč stát tváří v tvář své mizerné finanční situaci už dávno nezakročil, vlastně to chápu, příliš mnoho poslanců a politiků je osobně zaháčkováno v tomto nesmyslném ale pro vyvolené velice výnosném byznysu.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

5. 3. 2011 10:21
Re: Stát by měl ze všeho nejdříve

Stát be měl především ukončit veškeré dotace na cokoli. Ve všech oborech od zemědělství po energetiku.

0 0
možnosti

strycek-Joe s.r.o.

4. 3. 2011 11:27
Pane Kocourku

Vy jste byl včera v TV tragický. To zdražení raději nedělejte, jinak se u koryta dlouho neohřejete Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Ministr průmyslu a obchodu České republiky (od 13.7.2010). V letech 2006-2010 předseda dozorčí rady akciové společnosti ČEZ (jako zástupce státu, majoritního vlastníka společnosti). V letech 1998-2006 místopředseda rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Seznam rubrik